امروزه با توجه به گران بودن مصالح ساختمانی و همینطور برای احترام به طبیعت، تکنولوژی های جدیدی به وجود آمده اند که به مقاومت ساختمان کمک می کنند و از طرفی هزینه ساخت ساختمان را کاهش می دهند و در نهایت به نفع محیط زیست هستند.
یکی از این موارد سقف روفیکس است. سقف روفیکس از لحاظ اجرایی شبیه به سقف کامپوزیت است. سقف روفیکس برای ساختمانهای فلزی و بتنی قابل اجراست و فقط کافی است صفحه های آن را تهیه کرد و به جای قالب و جک از این صفحات استفاده کرد. این صفحات بسیار شبیه به رابیتس هستند و روی تیرهای عمودی قرار می گیرند. روی این صفحات شبکه مش قرار می گیرد و بعد بتن ریزی صورت می گیرد. البته باید بتن را یک مقدار سفت تر ریخت تا از سوراخهای این صفحات چیزی عبور نکند. این ورقه ها در سقف می مانند و جدا نخواهند شد. البته یک نوع از این صفحات وجود دارند که جدا می شوند ولی در حالت کلی در سقف قرار می گیرند و همانجا می مانند.
این سقف نیازی به شمع و قالب گذاری و زیرساخت ندارد و فقط کافی است این صفحات را با مفتول به تیر محکم کنید و بعد بتن ریزی را انجام دهید. ویژگی منحصر به فرد این روش این است که می توان اسکلت کلی ساختمان را اجرا کرد و بعد این صفحات را در سقف تک تک طبقات گذاشت و کل بتن ریزی را در یک مرحله و برای تمام طبقات انجام داد.
استفاده از ویبراتور در هنگام استفاده از این نوع سقف ضروری است تا سقف به نهایت مقاومت و استحکام برسد.
اجرای سقف روفیکس بسیار سریع و راحت است و برای پیشبرد سریع عملیات ساختمان سازی کاربرد دارد.
ایمنی این روش در برابر زلزله نسبت به روش های سنتی بهتر است.
وزن این سقف به دلیل حذف تیرچه و مقدار زیادی فولاد، از روش های سنتی کمتر است و وزن کلی سازه کمتر خواهد شد.
البته باید بدانید هزینه اجرای این روش اندکی از روش های دیگر بالاتر است.