در ابتدا برای ورود به موضوع و جواب این سوال که کوپلر انتهایی چیست؟ با در مورد آرماتوربندی ساختمان اطلاعات مختصری کسب کنیم و سپس در مورد کوپلر و کاربرد آن و نحوه استفاده از آن بدانیم. در ادامه با ما همراه باشید:
آرماتوربندی ساختمان چیست ؟
آرماتوربندی ساختمان به معنی بریدن میلگرد در اندازههای مورد نظر و بستن آنها به یکدیگر برای دست یابی به شکل دلخواه فونداسیون، ستون، سقف و ... است. در واقع با میلگرد، شکل مورد نظر را میسازیم و از طریق قالب و بعد از آن بتن ریزی به طرح مورد نظر خواهیم رسید.
میلگرد در حقیقت هم مقاومت بتن را بالا میبرد و هم شکل پذیری بتن با آرماتور بالاتر میرود. برای سازههای مدرن و مقاوم، آرماتوربندی جز ضروریات است و باید حتما اجرا شود.
کوپلر یا وصله مکانیکی میلگرد یک وسیله بسیار کاربردی در آرماتوربندی ساختمان است که قابلیت وصل کردن دو آرماتور را به یکدیگر دارد. در گذشته از روشهای دیگری مثل اتصال اورلپ برای وصل کردن میلگردها به یکدیگر استفاده میشد اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، اتصال اورلپ جای خود را به کوپلر داده است.
در اتصال اورلپ مجبور بودیم مقداری زیادی میلگرد را بدون هدف و بدون اینکه هیچ تاثیری در مقاومت سازه داشته باشند درون بتن دفن کنیم و با این کار هم هزینه بالا میرفت و هم این اتصال قابل اتکا نبود اما اتصال میلگردها با کوپلر با توجه به نتایج تستها باعث بالا رفتن مقاومت سازه خواهد شد.
وصل شدن آرماتورها با کوپلر به صورت سر به سر است و هیچ آرماتور اضافی درون بتن قرار نمیگیرد و این به معنای مصرف میزان کمتر میلگرد در سازه است. در ضمن با انتخاب این روش سرعت اجرای پروژه به مراتب بالاتر خواهد بود.
کوپلر انتهایی چیست ؟
در آرماتوربندی ساختمان برای بالا رفتن مقاومت سازه، انتهای آرماتورها را به سمت داخل شبکه آرماتوربندی خم میکنند اما باید دانست با این کار مقدار زیادی میلگرد بدون هیچ هدف خاصی درون فونداسیون، ستون، سقف و یا ... مدفون خواهد شد. کوپلر انتهایی ما را از اجرای این خم معاف میکند و با بستن کوپلر انتهایی به آرماتور، دیگر نیازی به این خم نیست.
کوپلر انتهایی در همه قسمتهای سازه کاربرد دارد و در ناحیه اتصال تیر به ستون باعث کاهش نسبت آرماتور به بتن است.