تکنولوژی های جدید ساختمان سازی

این وبلاگ جهت توضیح در مورد تکنولوژی های جدید ساخت و ساز و قطعات و ملزومات جدید ساخته شده است.

تکنولوژی های جدید ساختمان سازی

این وبلاگ جهت توضیح در مورد تکنولوژی های جدید ساخت و ساز و قطعات و ملزومات جدید ساخته شده است.

اسکوپ سنگ نما

در اکثر شهرهای ایران ساختمانهای زیادی وجود دارند که سنگ نمای آن کنده شده و افتاده است. این اتفاق علاوه بر حالت نا مناسبی که برای ساختمان پیش می‌آورد، از لحاظ امنیتی نیز مشکلاتی دارد. ممکن است ماشین و یا موتوری پایین ساختمان پارک شده باشد و یا از همه بدتر شخصی پایین ساختمان ایستاده باشد. حالا هر چه ارتفاع ساختمان بیشتر باشد و سنگ از ارتفاع بالاتری رها شده باشد بدتر است. این اتفاق به دلیل نشست ساختمان و باران و رطوبتی که به سنگ می رسد و یا حتی از دست رفتن خواص چسبندگی سیمان به مرور زمان و بر اثر عوامل طبیعی به وجود می آید.

از سالها پیش هنگام کار کردن سنگ نما، پشت آن دوغابی از سیمان می ریختند که سنگ را نگه دارد. اگر سنگ دارای خلل و فرح باشد این سیمان داخل آنها می رود و بعد از سفت شدن سیمان، سنگ هم به دیوار محکم می شود اما اگر سنگ خلل و فرج و تو رفتگی نداشته باشد این اتصال ضعیف است و ممکن است سنگ رها شده و بیفتد. پس انسان بعد از این واقعیت، دنبال یک راهکار برای مقابله با این اتفاق افتاد.

بعضی ها پشت سنگ را چکش خورده می کردند تا سیمان داخل آن نفوذ کند اما این کار ممکن است باعث شکستن سنگ شود. راهی که در سالهای اخیر توسط سنگ کارها استفاده میشده استفاده از اسکوپ بوده است. یعنی دو طرف سنگ با فرز شیار ایجاد می کنند و یک سیم مفتول چند لایه را به آن شیارها گیر می دهند. در وسط این مسیر نیز یک تکه سنگ کوچک قرار می دهند که این سنگ وارد فضای دوغاب خور می شود و پس از سفت شدن آن، سنگ نیز به دیوار سفت می شود و احتمال رها شدن آن بسیار پایین می آید.

اما  می توان گفت این کار هم قدیمی شده است و سنگ کارها از یک سری اسکوپ های جدیدی استفاده می کنند. در واقع آن شیار را بر روی سنگ به وجود می آورند و از یک قطعه فلری که به این شیار متصل می شود استفاده می کنند. بعد از ریختن دوغاب، به جای سیم مفتول، این قطعه فلزی درون دوغاب محکم می شود و از یک طرف هم که به سنگ متصل است و نمی گذارد سنگ از جای خود تکان بخورد.

این اسکوپ ها انواع مختلفی دارند. اسکوپ دو پایه، اسکوپ سه پایه، اسکوپ پروانه ای و یا اسکوپ زد. البته انواع دیگری هم برای اسکوپ سنگ وجود دارد. اسکوپ دو پایه و سه پایه از طریق چسب به سنگ متصل می شود که این خود می تواند ایجاد مشکل کند. اما اسکوپ زد و اسکوپ پروانه ای با شیار بر روی سنگ به سنگ متصل می شوند که روش های درستی هستند.در تصویر زیر یک اسکوپ پروانه ای را مشاهده می کنید. همچنین برای اطلاعات کامل تر در مورد اسکوپ سنگ نما به این سایت سر بزنید.


امروزه ساختمان هایی قدیمی که سنگ نمای آنها می افتد را نیز باید سر و سامان داد. برای این ساختمان ها از پیچ و رول پلاک استفاده می کنند و تمام سنگ ها را دانه دانه به دیوار پشت آن وصل می کنند تا خطر ریزش را کم کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد